20 Aralık 2010 Pazartesi

Yeopgijeogin Geunyeo


Guney Kore sinemasini cok seviyoruz esimle, bu aralar surekli Kore filmleri seyrediyoruz. Ozellikle korku filmleri muazzam. "Cok övüyorlar bu filmi" dedi esim ve bir degisiklik yapip bir Guney Kore romantik komedisi seyredelim dedik. Filmin ilk 5-10 dakikasinda bu filmi mi bu kadar övüyorlar dedim ama cok gecmedi neden övdüklerini anlamam :) 137 dakika suruyor film ve yinede hic bitmesin istiyorsunuz. Komik, ilginc, huzunlu, romantik, sasirtici ... Romantik komedinin tam karsiligi bu film olsa gerek. Hatta daha fazlasi...Hikayenin anlatimi kusursuz, oyunculuklar cok cok iyi.

Ho-sik Kim isimli gencin, sevgilisiyle iliskisini anlattigi kisa hikayelere dayaniyormus film. Bu hikayeleri blogunda yayinladiktan sonra cok ilgi gormus ve ilk once kitabi cikmis sonrada sinemaya aktarilmis 2001 senesinde . Kitabinin cok daha komik oldugunu okudum biryerlerde. Ho-sik Kim 'in yazdigi orjinal blog'da internetten kaldirilmis film yayinlandiktan sonra. Bu blog'dan Hosik Kim'in kisa hikayelerinin ingilizce cevirilerini okuyabilirsiniz.


"Kader, sevdigin icin tesaduflerden bir kopru kurmaktir."

7 yorum:

Lethe dedi ki...

aa öyle mi çok şaşırdım açıkçası.Ben hiç sevmem Kore filmlerini ama merak ettim bunu.

Burcak dedi ki...

Gercekten cok guzel bir film, tavsiye ediyorum :)

piktobet dedi ki...

my sassy girl bu :) hollywood versiyonu da çekilmişti sonra. elisha cuthbert arzı endam etmişti onda. bu uzakdoğu yapımı bambaşka bir şeydi tabi.

Burcak dedi ki...

Bu filmi yazarken Hollywood versiyonundanda bahsetmistim once, sonra vazgectim, sildim. Cunku bir guzel hikayeyi daha yavanlastiran Hollywood'dan bahsetmek istemedim aslinda. Kore versiyonu kesinlikle bambaska :)

Scarlet dedi ki...

İzleyeceğim bunu merak ettim bu arada Kim Ku Duk'ın tüm filmlerini izlemenizi öneririm..

Burcak dedi ki...

Kim Kiduk'un bir kac filmini seyrettik. En cok "Spring, Summer, Autumn, Winter and Spring"'i cok cok begendik. Bin-jip'i cok merak ediyorum, en kisa zamanda onuda seyredecegiz bakalim :)

Scarlet dedi ki...

Hepsi harika ama Bin jip'in yeri ayrı delip geçiyo:)