15 Ekim 2010 Cuma

Yalanci Masal


Simdi size bir masal anlatacagim. ama masalimi dikkatle dinleyin, aman bir tek kelimesini bile kacirmayin.Cunku aslinda bu bir masal degil, benim iki gozumle gordugum seylerdir. Ama gozlerimi ayni anda degil, bir birini, bir otekini kapatarak gordum bunlari.
Evet ne diyordum: Bir keresinde havada ucan iki tane nar gibi kizarmis tavuk gordum. Ama tavuklarin karni gokyuzune dogruydu, kafalari yere dogru sarkiyordu. Ardindan ise kocaman bir degirmen tasi, hepsinin ardindan ise bir orsle koca bir cekic ucuyordu.

Gunes ortaligi oylesine isitmisti ki, insanlarin yuzunden boncuk boncuk ter akiyordu. Ama dere buz tutmustu, cocuklar yuruyerek karsiya geciyorlardi. buzun tam ortasinda kocaman bir kurbaga oturmus, matarasindan sarap yudumluyordu.

Kurbaga matarasini yere koyunca icinden kocaman bir tavsan firladi ve tarlalara dogru kostu. Karsidan uc delikanli geliyordu; bunlardan biri kordu, ikincisi sagirdi, ucuncusude topaldi. Dorduncusu ise ortalikta hic yoktu. Tavsani yakalamak istiyorlardi.

Kor olan tavsani gordu, sagir olan sesini duydu, topal olan ise yakalamak icin pesine dustu. Ama hepsinden once, o ortalikta olmayan dorduncu yakaladi tavsani. Kulaklarindan tutup havaya kaldirdi.

Iste tavsan boyle yakalandi. Bana inanmiyorsaniz yanimdakilere sorun. Cunku benle birlikte gemide bulunan herkes bu olaya tanik oldu. bizim gemimiz bu sirada tarlalarda yelken acmis gidiyordu. Neden mi tarlalarda gidiyorduk, cunku nehir buz tutmustu ve herkes buzda yelkenlilerin gidemeyecegini bilir. Tarlalarin uzerinde pupa yelken giderken gorduk tavsan yakalama olayini.

Sonunda dagin yamacina ulastik. Orada gegik kovalayan bir yengecle karsilastik. Hemen yakindaki bir evin daminda ise bir inek oturmus, horoz gibi otuyordu. Etrafinda keci buyuklugunde sinekler ucusuyordu. Onlardan birkac tanesini yakaladim ve cebime attim.

Masal burada bitti, cunku seninde uyku vaktin geldi.


'Her Gune Bir Masal', Tarik Demirkan'in cesitli ulkelerin masallarindan derleyip cevirdigi, Feridun Oral'in resimledigi bir masal kitabi. Her gun icin bir masal :) Cok guzel bir fikir. Yukaridaki masalda 17 Haziran'in masali. 'Yalanci Masal' bir Alman masaliymis. Kitapta bu masala ait bir resim yoktu, yukaridaki gorsel bana ait .

2 yorum:

piktobet dedi ki...

bir salvador dali tablosu sanki. görsel de çok başarılı.

Burcak dedi ki...

Hayal gucu ne guzel sey ya :) Dedigin gibi sanki bir surrealist tablosu :)