7 Ekim 2010 Perşembe

The Hunger Games - Aclik oyunlari


The Hunger Games - Aclik Oyunlari
Catching The Fire - Atesi Yakalamak
Mockingjay - Alayci Kus

Serinin ucuncu kitabi Alayci kus sonunda yayinlandi, bende dun gece bitirdim kitabi.Malesef 3. kitap biraz hayal kirikligina ugratti beni. Biraz aceleye gelmis gibi hissettim. Ilk iki kitabin heyecani yok 3. ciltte. Bence 2. kitap serinin en iyi kitabi, en kotusude Alayci Kus. Yinede genel olarak seriyi cok begendim. Kolay okunan, surukleyici bir seri.

Romanin 1. tekil sahis agzindan yazilmasi hosuma gitti. Samimi ve duygusal olmus.

Aclik oyunlari bir bilim-kurgu, serinin temasi aslinda yabanci olmadigimiz bir konu. Olumune oynanan bir oyun. Tipki Stephen King'in The Running Man'indeki yada Death Race 2000'deki gibi.

Konusu ise kisaca soyle:
Kuzey Amerika'da yonetimi elinde bulunduran acimasiz Capitol, bir zamanlar ayaklanan 13 mintikanin isyaninin bastirir ve 13. mintikayi yok eder. Kalan 12 mintika ise aclik ve sefalet icerisinde, Capitol icin kole gibi calismaktadirlar. Isyandan sonra Capitol gucun kimde oldugunu mintikalara hatirlatmak icin, her sene Aclik Oyunlari duzenler. Her mintikada, 12-18 yaslari arasindaki cocuklardan kurayla belirlenen bir erkek ve bir kiz bu oyunlara katilmak zorundadir. Capitol'un kameralarla donattigi, cesitli tuzaklar, mutant yaratiklarla ozel olarak hazirlanan arenaya birakilan 24 cocuk, tek bir kisi kalana kadar birbirlerini oldururler aclik oyunlarinda... Bu oyunlar televizyonda canli olarak yayinlanir.Aclik oyunlari Panem'de buyuk bir coskuyla izlenirken,mintikalarda yas havasi hakimdir.

Arenadaki kanli oyunun, vahsetin ortasinda saf,naif bir ask ve son derece acimasiz Capitol yonetimine karsi bir baskaldiri hikayesi.

2011'de Aclik Oyunlari'nin filmide cekilmeye baslanacakmis. Yonetmen ve oyuncular henuz belli degil.

Hiç yorum yok: